Aktuellt

Allt du behöver veta om vad som sker hos oss just nu.

2023-12-11

Ändring av faktureringsadress till Blåsjön Nät AB

Blåsjön Kraft AB (Fortum, Uniper) , den tidigare ägaren av Blåsjön Nät har fortsatt att hantera den finansiella administrationen under en övergångsperiod, men Downing kommer nu att ta över det arbetet.

Formellt tar vi över den finansiella administration den 1 januari, men vi ber er ändra adress/faktura på er nästa faktura även om den ställs ut i december.

Den nya adressen för fakturor till Blåsjön Nät AB ändras nu till:

Blåsjön Nät AB, C/O Infram Sweden AB Sveavägen 33, 111 34, Stockholm.

Om din verksamhet är berörd ber vi dig vänligen att uppdatera ert kundregister och skicka alla era framtida fakturor till vår nya mejladdress: nordic.am@downing.co.uk

 

2023-09-13

Vad förvärvet av Blåsjön Nät betyder för våra kunder

I juli 2023 förvärvades Blåsjön Nät av Downing Renewables & Infrastructure Trust (DORE). Vi vill försäkra dig om att även om detta är en förändring så kommer det inte att påverka dig som kund eller vår leverans av el.

Vilka är DORE?

DORE är en hållbarhetsfond, vars kärnmål är att påskynda övergången till nettonollutsläpp genom sina investeringar och drift av en diversifierad portfölj av förnybara energianläggningar. DORE förvaltas av Downing LLP, en ansvarsfull investeringsförvaltare etablerad i London 1986. Downing har cirka 60 yrkesverksamma som ägnar sig åt förnybar energi och infrastruktur och en bevisad meritlista inom förvaltning av förnybara energianläggningar. Sedan 2010 har Downing genomfört mer än 180 investeringar och har cirka 10 miljarder kronor i tillgångar under förvaltning inom sol-, vind-, vatten- och batterilagringsteknik.

Varför förvärvade DORE Blåsjön Nät? DORE är en långsiktig investerare och ser Blåsjön Nät som en central del av sin investeringsportfölj och avser att göra ytterligare investeringar för att förbättra de tjänster som Blåsjön Nät erbjuder sina kunder.

Vad betyder det för kunderna?

Med DORE som ägare blir det ingen förändring för våra kunder eller andra lokala intressenter. Genom att skjuta till extra finansiering och därigenom öka budgeten för bolaget är målet att kunderna på sikt ska se en förbättring av servicen.

Medan vd:n för Blåsjön Nät förblir densamma, så utser DORE en ny ordförande för bolaget i Magnus Hopstadius som är född och uppväxt i Jämtland. Magnus har lokal kännedom om området och har stor förståelse för regionen och företaget. Han kommer att tillföra den kompetens som behövs för att förbättra Blåsjön Nät och framför allt ge en större service till våra kunder.

Ta reda på mer om DORE (sida på engelska): https://www.doretrust.com

Läs mer om Downing (sida på engelska): https://www.downing.co.uk

Downing logo